Wednesday, August 24, 2011

BOLA


     Musim baru liga bolasepak bermula lagi.Liga kat eropah la,liga kat Malaysia ni,ntah bila nak tamat...Pasukan seciput jew,tapi ntah bila nak abis pun tak tahu....Banyak sangat berehat....Sampai naik lomau satu pasukan...Ni otak pun dah naik lomau nunggu Piala Malaysia bilo nak mulo.....Jom,layan lawak stadium sementara nunggu Piala Malaysia bermula...,

Lawak 1

Lokasi - Disebuah gerai menjual cenderahati berhampiran sebuah stadium bola.

Penjual-Yaaaa...Mari...Mari...Mari beli....Macam-macam ada..Ini yang terbaru,bola yang ditanda tangani oleh Ronaldo.....

Kemudian seorang pak cik melintas dihadapan gerai  lalu disapa oleh peniaga tersebut.

Penjual-Pakcik...Ini ada barang baru pakcik...Bola yang ditanda tangani oleh Ronaldo.Pakcik kenal Ronaldo kan?Bola ni boleh disimpan sebagai kenangan pakcik..Tak pun dijadikan hadiah ataupun hiasan dalam almari.Harga murah je pakcik.Pakcik punya pasal,saya kasi harga spesel,satu RM35 je...

Pakcik-Tak mahu lah aku...Dah lah mahal,bukan boleh makan pun...beli makanan kenyang gak perut aku....

Penjual-Harga offer ni pakcik.RM35 je sebiji.Mana mahal...Kalau pakcik rasa ada kedai lain yang jual lagi murah dari saya,,,pakcik tunjuk kat saya...

Pakcik-Tuuuu....kat seberang jalan sana...Baru RM seringgit je satu..

penjual-Pakcik biar betul....Tak masuk akal langsung...

Pakcik-Kalau ko tak percaya,ni aku ada beli 5...nah ko tengok le....

Penjual-Hampeh.......Ini bebola ikan memang le murah...Adoiii...mau sakit mental aku kalau hari2 macam ni.....


Lawak 2

Lokasi - Berhampiran sebuah stadium bolasepak dinegara kita.

Pakcik-Ni,ramai-ramai nak pergi kemana..?

Budak-Kami nak pergi tengok bola kat stadium pakcik.Malam ni ada game,Ipoh lawan Perak,pakcik....

Pakcik-Ooo...Tengok bola kat stadium...Mahal tak tiketnya?

Budak-Mahal jugak pakcik...Satu tiket RM10....

Pakcik-Mahal jugak ya...Macam nilah...Kalau korang nak free,jom ikut pakcik...

Budak-Wah....Bagus ni,ada jalan belakang ke,pakcik..?

Pakcik-Bukan....Jom ikut pakcik balik rumah...Kita tengok bola kat tv je,rasa2 malam ni ada siaran langsung...Tak kuar seduit pun......