Monday, May 9, 2011

PETUA MENCARI BENDA HILANG MELALUI INTERNET

     Assalammualaikum,,

Untuk Catatan kali ni,aku nak kongsi dengan korang satu petua ataupun cara2 yang amat mudah untuk korang yang mengalami masaalah pelupa.Terutama bagi mereka yang mudah terlupa dimana letaknya sesuatu barang yang biasa digunakan.Contohnya seperti,lupa dimana letaknya kunci rumah.Lebih2 lagi masa tu kita bersaorangan,tiada sesiapa untuk bertanya.

Caranya amat mudah sekali.Dengan majunya sistem teknologi hari ini,kita boleh peralatkannya untuk kemudahan kita.Nak tahu caranya..?Senang jew.Sila ikut langkah2 dibawah ini dengan betul dan banyak bersabar....





Langkah 1-Buka mana2 pelayar web yang korang suka.Contoh,Google,Yahoo atau pun Mozilla firefox.(contoh seperti gambar diatas) Pastikan korang mempunyai line internet yang penoh.Kalau line suam2 kuku,petua ni tak berapa nak lancar.






Langkah 2-Kemudian korang pergi keruangan search,taipkan apa2 yang korang nak cari.(contoh seperti gambar diatas) kunci rumah ke,kunci kereta ke,handset ke,apa2 ke...Namun pastikan apa yang korang nak cari tu berada disekitar rumah korang.Kalau diluar kawasan,ia tak akan menjadi.

Langkah 3-Lepas tu korang klik butang 'search'.Korang akan dapat jawapan dimana lokasi barang yang dicari dalam masa tak sampai seminit.(contoh seperti gambar dibawah) Sangat mudah.Tapi korang tak pernah terfikir nak buat macam ni kan..?





Bagaimana?Korang dah cuba 3 langkah mudah diatas untuk mencari sesuatu yang korang tak ingat taruk kat mana?Kalau korang dah cuba tetapi tidak mendapat jawapan seperti yang diinginkan,anggap le line internet kat rumah korang suam2 kuku.....Ha ha ha...Apa2 pun selamat mencuba,mana tahu nasib korang baik.Aku tak cuba pun.....memang hampeh..!! Ha ha ha....Jangan mareee...


MORAL - JANGAN MUDAH TERPEDAYA DENGAN SESUATU YANG ANDA BACA SEBELUM MEMAHAMINYA